ШЕСТИ МАЙ - ДЕН НА ХРАБРОСТТА И ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ

На 06.05.2011г. на площад  ”Възраждане ” в  град Лясковец , бе отбелязан тържествено денят на храбростта и   празник на Българската армия.Бяха издигнати знамената на РБългария и на Европейския съюз. 

Picture_082

 

Отец Богдан от местната епархия поздрави присъстващите и им пожела да бъдат здрави и да помнят тези, на които дължим нашата свобода.

Приветствено слово към съгражданите, ветераните и официрите от резерва и запаса  поднесе Д-р Ивелина Гецова –кмет на града.В словото си тя напомни, че „Лясковчани също заемат своето място в историята на Българската армия и вземат дейно участие в Опълчението, в защитата на съединението през 1885 година.В памет на загиналите в Междусъюзническата  и Първата световна война- над 200 лясковски синове е издигнат този паметник, пред който , поднасяйки венци и цветя, изразяваме своята признателност.Значим е приносът на нашите съграждани и в битките по  бойните полета на Сърбия,Унгария и България по време на Втората световна война, завършила с разгрома на фашизма.

”Днес свеждайки глави , почитаме паметта на героите, които са паднали в битките за свобода.Искам да кажа на младото поколение, че 6-ти май е денят на нашето закономерно високо национално самочувствие, денят на нашето достойнство.На този ден съвременното българско общество трябва да си спомня с почит и уважение  за подвига на хилядите български генерали, официри и войници, дали всичко от себе си – воински умения, сила и енергия, а някои дори и живота си, за да бранят земята си и да се борят за Свободата и обединението на нашето Отечество.

Нека се поклоним пред  паметта на загиналите воини и да осъзнаем добре, че благодарение на саможертвата на сотиците наши сънародници, днес имаме свещеното право да бъдем свободни.ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!”

Венци и цветя бяха поднесени от Общинска администрация, ученици, политически парти и организации.

 

 

 


 

Последни публикации


Warning: Creating default object from empty value in /srv/http/mig-zaedno.eu/oldsite/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /srv/http/mig-zaedno.eu/oldsite/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Актуални обяви

Анкета

Участвате ли в Местната инициативна група?
 

Вход



Участвай в НСМ

Банер

ЕС

flag eu

ПРСР

baner