Денят на Европа

Тържествено отбелязан в НУ”Н.Козлев”-гр.Лясковец. Преди 61 години – на 9 май 1950 година тогашният френски външен министър Робер Шуман призовава европейските страни да обединят производството  на въглища и стомана на наднационално ниво и така да положат основите на това, което днес е Европейския съюз.

Picture_107Picture_109

 

Picture_099Picture_100

ДЕНЯТ НА ЕВРОПА  - 9 май е обявен на срещата на високо равнище на ръководителите на страните от Европейския съюз  в Милано през 1985 година.

По повод 9 май- Ден на Европа, на посещение у нас ще дойде Кристалина Георгиева, член на Европейската комисия, отговарящ за международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при  кризи.Тя ще се срещне с ученици от 7-мо СОУ”Свети Седмочисленици” в град София.Георгиева ще дискутира различни европейски теми, ще им разкаже за своята работа, ще отговаря на техни въпроси в рамките на Европейската инициатива „Отново на училище”.

През 2011 година- европейската година на доброволчеството, Представителството на ЕК в България състави чрез конкурс  екип от 44 студенти- доброволци, наречен „Младежки екип Европа-2011”.По инициативата на Представителството на ЕК в България и в сътрудничеството с МОМН, над 300 училища  в страната ще се включат в отбелязването на Деня на Европа- 9 май с организиране на специален час на класа, посветен на Европа.

По идея на Румяна Николова-медицински специалист към Община Лясковец , подкрепена от учениците на НУ”Никола Козлев”с класен ръководител Кремена Енчева се проведе специален час на класа, посветен на Европа.С много старание третокласниците подредиха актуален кът по темата.Възпитаниците на Кремена Енчева показаха много добри познания по темата и желанието им да отговарят на въпросите беше голямо.Румяна Николова запозна учениците с ролята на Европейската комисия в международен и национален мащаб.Отговорите, които дадоха бяха добър знак за тяхната добра подготовка.

В годината на доброволчеството нека да даряме обич и доверие, да продължим дарителските акции, които за училището вече са традиция.

Изготвил :Румяна Николова

Медицинско лице в училището

Picture_111


 

Последни публикации


Warning: Creating default object from empty value in /srv/http/mig-zaedno.eu/oldsite/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /srv/http/mig-zaedno.eu/oldsite/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Актуални обяви

Анкета

Участвате ли в Местната инициативна група?
 

Вход



Участвай в НСМ

Банер

ЕС

flag eu

ПРСР

baner