Конкурс за лого и мото на проект "Панаир на добрите идеи"

СНЦ” Местна инициативна група-Лясковец-Стражица” обявава конкурс за изготвяне-идейно и технически на лого и мото за проект”Панаир на добрите идеи”, финансиран от Фондация”Америка за България” и съфинансиран от Общините Лясковец и Стражица.Срок: 31 май 2011г.

images_1

Цел на конкурса за лого и мото:

Да бъде изготвен  оригинален графичен знак, като премираните  лого и слоган ще идентифицират „Панаир на добрите идеи” с рекламна, информационна цел и послание към местната общност. Те ще бъдат поставяни върху брошури, стикери, етикети, бланки, пликове, рекламни материали, на интернет - страници, текстил и др.информационни материали-продукт на проекта и на сдружението.

 

  • Кой може да участва:

Кандидати в конкурса могат да бъдат физически и юридически лица, художници, дизайнери, рекламни и дизайнерски фирми и други сходни компании, младежи, хора на изкуството, НПО, читалища, детски градини, студиа, компютърни екипи и пр.  Всеки може да внесе неограничен брой варианти на лого и мото.

 

  • Изисквания:

-Изисквания към логото са дизайнът да е авторски, да не копира или напомня съществуващи вече такива. При наличие на текст, той да бъде изписан в два варианта - на кирилица и латиница. Проектът трябва да бъде с максимална дължина на дългата страна на изображението 25 см., а формата може да бъде квадратна, кръгла, ромбоидна, триъгълна, правоъгълна, елипсовидна или многоъгълна.
-Изисквания към мотото са да представлява запомнящ се слоган, чрез който да се популяризира и олицетворява проект”Панаир на добрите идеи” по най-запомнящ се и оригинален начин. То трябва бъде кратко, ясно, да включва дума, израз или изречение, което да допълва логото, да има съвременно звучене и да не се асоциира с други теми, проекти, художествени продукти или употребяваните от тях слогани. Трябва да бъде изписано на български и английски.

И логото и мотото заедно се подават в електронен вариант, като с предимство ще са предложените материали под формата на растерна или векторна графика `(готов вариант за ползване)

  • Срок и място за кандидастване:

Краен срок за внасяне на предложенията за лого и мото на проект”Панаир на добрите идеи” е 31 май 2011г., 16.00ч.

Всички материали трябва да бъдат изпратени на е-майл: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. ,

в полето „subject” трябва да има следния текст: „Konkurs za logo i moto”.

Във Вашия е-майл до нас задължително впишете трите си имена, е-майл за кореспонденция, телефон, възраст и къде живеете

Очаквайте писмено потвърждение за участието си в конкурса! В случай, че не получите такова в срок от 5 дни след като сте изпратили материала си, повторете заявката си за участие или ни се обадете на телефон 0878779101.

Справка за конкурса търсете на адрес: www.mig-zaedno.eu , както и в социалните мрежи.

 

  • Награди:

В обявеният конкурс за лого и мото на „Панаир на добрите идеи” ще бъдат осигурени следните награди:

-Първо място: 250 лв.за лого и мото, внесени заедно като проект.

-Поощртителна  награда/ награди: 150 лв. за най-атрактивна, оригинална, нестандартна и зрелищна идея.

-Други: по преценка на журито.

 

  • Журиране:

Всички постъпили предложения ще бъдат разгледани и класирани от екипа на МИГ, УС и КС на МИГ, както и от PR-специалисти.

 

  • Обявяване на резултати:

Резултатите за избора на журито ще бъдат обявени до 5 юни 2011г.

  • Нашето послание до всички кандидати/участници в конкурса:

Местното развитие е важно за всеки един от нас. Не пестете усилия, мисли, чувства и възприятия, когато става въпрос за „Панаир на добрите идеи”. Използвайте целия си творчески потенциал, ценна е дори най-шантавата идея за лого и мото, разчупете стереотипа и стандарта, съчетайте иновациите с традициите и собствения почерк!

 

  • Представяне:

Цел на проект»Панаир на добрите идеи» е мобилизиране на гражданска активност чрез организиране и провеждане на общностно събитие „Панаир на добрите идеи” за територията  на общините Лясковец и Стражица.

С дейностите по проекта ще бъдат :

1.провокирани; 2.събрани; 3.представени; 4.конкурентно избрани; 5.финансирани; 6.реализирани и 7.популяризирани най-атрактивните, интересни и приложими малки проекти.

 

  • Намерения:

Печелившите идеи за проекти трябва да  мотивират всички  участници да генерират все по-интересни и добри  малки проекти за следващото издание на събитието.

Тенденцията за устойчивост на идеята е Панаира да се провежда  ежегодно.

Акцентът на всички събития в проекта е свързан с мотивиране и обединяване на хората от различни сектори  за реализиране на 12  добри идеи и партниране  за постигане на тяхната устойчивост.

 

  • Резултат:

Печелившите добри идеи ще се реализират на МИГ-територията Лясковец-Стражица и ще имат пряк и комплексен принос към местното развитие.

 

  • Водещ принцип на проекта и организацията:

"Никога не се съмнявайте,че малка 

група загрижени и мислещи граждани

могат да променят света.

Всъщност, това е единственият

начин, по който светът се е променял."

(Маргарет Мийд)

  • Какво е идея?

Идеята сама по себе си представлява мисъл, различна от тези, които сме имали до този момент и тя ще има отражение по някакъв начин в живота ни.

Стига да бъде реализирана, разбира се.

 

·        Три важни фактора за добрите идеи:

-Във времето: Идеите не се раждат  така, както много хора си ги представят по примера на Архимед и неговото “Еврика”. Всъщност, за да стигне до това свое откритие, той е трупал знания в различни области, които са допринесли за възможността да му хрумне тази идея.

-В пространството: В днешно време комуникацията, такава каквато е- с всичките мобилни устройства, компютри и интернет приложения, социални мрежи, всичко това е начин да се обменят идеи в пространството. Пространство, на което има повече от един човек и дава възможност за комуникация, е подходящо за гениални идеи. 

 

-Връзката: Идеята е обречена ако няма обратна връзка, ако не е погледната от различен ъгъл, ако не са взети знания, с които разполагат други хора. Еволюцията се дължи до голяма степен на факта, че от поколение на поколение хората развиват своите знания, идеи и всичко останало в своя живот, благодарение на опита на предците си.  

 

 

ЦЕНАТА НА МЕЧТАТА !!!!

Не питай за цената на мечтата -
бори се, литвай, падай и умирай!...
Носи я винаги напред - в ръката,
възкръсвай: ставай, искай и намирай!
Не я затваряй в себе си, в душата...
Изправен дишай, никога не спирай,
мечтай за радостта, за красотата!
С възторг и трепет, с вяра в чудесата -
тя ражда и мира, и светлината,
с кръвта заплаща любовта и свободата...
НЕ ПИТАЙ ЗА ЦЕНАТА НА МЕЧТАТА!...

 

Екип на МИГ 

 

 

 


 

 

 

 


 

Последни публикации


Warning: Creating default object from empty value in /srv/http/mig-zaedno.eu/oldsite/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /srv/http/mig-zaedno.eu/oldsite/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Актуални обяви

Анкета

Участвате ли в Местната инициативна група?
 

Вход



Участвай в НСМ

Банер

ЕС

flag eu

ПРСР

baner