Избират "най-зелен" бизнес, община и град
Министерство на околната среда и водите учредява благодарствени призове към бизнеса, общините и награда за "най-зелен" град в рамките на Национална кампания „Зелена България”, финансирана от Оперативна програма "Околна среда".
clock

Целта на кампанията е да наложи разбирането, че природата - това сме ние и за да съществуваме в хармония, ние сме тези, които трябва да се грижим за нея. Министерство насърчава и поощрява всяка инициатива в тази посока.

Кампанията има три категории: за "най-зелен" бизнес, за най-активна община и за "най-зелен" град. Най-добрите предложения ще бъдат определени от независима комисия, в която са поканени за участие известни личности с ярко изразено присъствие в обществото.

Призовете за бизнес организации ще бъдат връчени на Световния ден на околната среда - 5 юни.

Ако вашата организация има вече реализирани инициативи, свързани с опазването на природата, може да ги изпратите в текст, снимки или видео на адрес: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. . За повече информация: 02/9406528 – Николай Цанков.

Всяка малка или голяма фирма, община, градска, квартална организация - всеки, който е направил нещо голямо или малко, еднократно или в перспектива, отделил е време и средства в грижа за околната среда, независимо в каква област – почистване, засаждане, ликвидиране на замърсявания, облагородяване на различни райони, ползване на алтернативни източници на енергия и производство на продукти, щадящи природата, рециклиране или повторно използване на материали, поощряване на икономия на хартия, вода или електроенергия, запазване на животински или растителен вид, отваряне на "зелени" работни места, е участник в кампанията ”Зелена България” и потенциален носител на благодарствен знак от Министерство на околната среда и водите.

Ведомството очаква предложенията на бизнеса до 1 юни. Основният критерий при присъждане на призовете „Зелена България” за бизнеса ще бъде: идеята, финансирането и осъществяването на инициативата, с която участвате в кампанията, да е изцяло на вашата бизнес компания или организация.

На горепосочения имейл могат да бъдат изпращани реализираните проекти и инициативи от страна на общините. Призовете за общините ще бъдат връчени на ежегодната среща на Националното сдружение на общините в Република България през юли, а призът за "най-зелен" град ще се връчи на съвместна церемония с Дарик радио през декември.

Да си "зелен" означава да мислиш за природата, за бъдещето и за всички около теб. Всеки от нас е значим и заслужава да живее и работи в чиста и здравословна среда. Да си "зелен" не е само отговорност. Това е поглед в утрешния свят.


 

Последни публикации


Warning: Creating default object from empty value in /srv/http/mig-zaedno.eu/oldsite/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /srv/http/mig-zaedno.eu/oldsite/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Актуални обяви

Анкета

Участвате ли в Местната инициативна група?
 

Вход



Участвай в НСМ

Банер

ЕС

flag eu

ПРСР

baner