Започна обсъждането на финансовата рамка за земеделския сектор за следващата година
Общо за земеделието през 2012 г. са предвидени над 1,3 млрд. лв., от които 838 130 243 лв. европейски средства и 500 285 904 лв. от националния бюджет.
От бюджетните средства 384 145 904  лв. са национални доплащания и 116 150 000 лв. са държавни помощи. В помощите за първи път са включени и средства за зеленчукопроизводство и овощарство, свиневъдство и птицевъдство.

От националните доплащания 73 млн. лв. са предвидени за тютюнопроизводителите, а 71 млн. лв. – за животновъдство по схемата на глава животно.  За национални доплащания на единица площ бяха обсъдени три варианта за разпределение на средствата. Националната асоциация на зърнопроизводителите настоява  за повишаване на подпомагането, така че то да достигне размер от 32 лв. на декар общо европейски и национални доплащания, представители на другите организации, присъствали на срещата предложиха запазване на досегашния общ размер на помощта на единица площ от 28,50 лв. на декар, а предложението на Министерство на земеделието и храните е субсидията да бъде 30 лв. на декар.
 

Последни публикации


Warning: Creating default object from empty value in /srv/http/mig-zaedno.eu/oldsite/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /srv/http/mig-zaedno.eu/oldsite/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Актуални обяви

Анкета

Участвате ли в Местната инициативна група?
 

Вход



Участвай в НСМ

Банер

ЕС

flag eu

ПРСР

baner