Оперативния план за разработване на стратегията за местно развитие на МИГ Лясковец

 

Дейности

Срок

1. Запознаване с проведеното проучване и събраните данни за територията Стражица-Лясковец и  изготвения социално- икономически анализ. Запознаване с приетите и одобрени планови документи за развитие на общините Стражица и Лясковец и   резултатите от работата на шестте работни групи до момента. Информацията от протоколите и резултатите от работата на работните групи  /изводи, желания и нагласи/ ще се анализират  и систематизират с цел  фокусиране на работа с участниците в работните групи върху технологията на разработка на стратегията.

До края на месец декември 2009г.

2. Провеждане на първа среща с екипа по проекта на 14.12.2009г. окончателно уточняване на оперативния план и обсъждане на наличните материали до момента по различните точки от проекто- структурата на стратегията.

14.12.2009г.

3. Участие в срещи от работния график на шестте работни групи до края на м. Декември 2009 г. /14 и 28 декември/, за представяне и запознаване членовете на работните групи с правилата и изискванията на Програмата за развитие на селските райони при разписване на условията на стратегията и структуриране работата на МИГ по нейното изпълнение.

До края на месец декември 2009г.

4. Изготвяне на междинен отчет

До края на месец декември 2009г.

5. Изготвяне на първи работен вариант на стратегията въз основа на резултатите от работата на работните групи и подработените анализи и материали по точките на стратегията.

Средата на месец януари 2010 г.

6. Среща с екипа по проекта за обсъждане и дискусия по първия работен вариант

Средата на месец януари 2010 г.

7. Участие в  обсъждане на първи  работен вариант на стратегията  с експерти и участници на  работните групи и организиране на последващи общи срещи за обсъждане на направените предложения и промени- две работни срещи на интегрираната работна група формирана на база шестте специализирани.

Втората половина на януари 2010г.

8. Изготвяне на втори работен вариант на Стратегията и представяне на екипа по проекта и разпространението на материала за запознаване с участниците в работните групи.

Втората половина на януари 2010г.

9. Получаване и обработване на евентуални коментари от екипа и представяне пред участниците в интегрираната работна група и разпространяване сред членовете на общинските съвети на общините Стражица и Лясковец

До края на месец януари 2010г.

10. Изготвяне на окончателен вариант на Стратегията и окончателен отчет

До 07 февруари 2010г.

 

 

Последни публикации


Warning: Creating default object from empty value in /srv/http/mig-zaedno.eu/oldsite/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /srv/http/mig-zaedno.eu/oldsite/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Актуални обяви

Анкета

Участвате ли в Местната инициативна група?
 

Вход



Участвай в НСМ

Банер

ЕС

flag eu

ПРСР

baner