ДФ „Земеделие” разглежда 7 проекта за над 1 млн. лева за залесяване на райони и възстановяване на гори

На 30.09.2011 г.,  се проведе заседание на Експертната комисия за осигуряване на прозрачност (ЕКОП), на която са докладвани и предложени за одобрение 7 проекта по мерки 223 „Първоначално залесяване на неземеделски земи” и 226 „Възстановяване на горския потенциал и въвеждане на превантивни дейности”.

 

Субсидиите са съответно 252 115 лв. по Мярка 223 и 776 056 лв. по Мярка 226. Проектните предложения целят подобряване на състоянието на лесистостта в селските райони и осъществяването на превантивни и възстановителни дейности в гори, пострадали от пожари и природни бедствия.

Част от средствата от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони (ЕЗФРСР) ще бъдат използвани за първоначално залесяване на необработваема земеделска земя и опожарена площ. Други проекти предвиждат създаване на системи за откриване на горски пожари в ранен стадий и мониторинг на околната среда.

Финансираните дейности по мерките 223 и 226 са от изключителна важност за смекчаване на негативните ефекти от климатичните промени и за подпомагане на биоразнообразието в природата.

 

 

Последни публикации


Warning: Creating default object from empty value in /srv/http/mig-zaedno.eu/oldsite/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /srv/http/mig-zaedno.eu/oldsite/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Актуални обяви

Анкета

Участвате ли в Местната инициативна група?
 

Вход



Участвай в НСМ

Банер

ЕС

flag eu

ПРСР

baner