Бенефициентите по мерки 112 и 141 подават документи в регионалните агенции
Въпроси и документи по мерки 112 „Създаване на стопанства и млади фермери” и 141 „Подпомагане на полупазарни стопанства в процес на преструктуриране” вече се приемат от експертите в регионалните разплащателни агенции, а не от служителите в Централното управление на ДФЗ.
Причина за административната промяна е децентрализацията на двете мерки, която улесни кандидатстването и скъси сроковете за обработка на заявленията и заявките за плащане.
В централното управление на фонда (ЦУ) все още се приемат единствено исканията за промяна в договорите по Мярка 112. Те трябва да бъдат подадени по образец в отдел „Договориране по прилагане на мерки за развитие на селските райони”, за да бъдат сключени анекси към тях. Образецът е публикуван в Наредба № 9/3.04.2008 за Мярка 112 като Приложение № 6.
Уведомителни писма за настъпили промени в обстоятелствата по изпълнението на договорите по Мярка 112 се подават в съответната разплащателна агенция по постоянен адрес на кандидата или адрес на управление на фирмата. Те също трябва да бъдат по образец, който е публикуван в Наредба № 9/ 3.04.2008 като Приложение № 7. При получаване на писмата в Централно управление - София, обработката им се забавя, поради необходимостта от служебното им препращане до съответните регионални агенции по компетентност. Изискването бенефициентите по Мярка 112 да подават описаните документи по образец е валидно от 25.10.2011, когато влязоха в сила промени в Наредба № 9.
От 29 юни 2011 бенефициентите по Мярка 141 също отправят всички въпроси за подаването и обработката на заявки за плащане в регионалните агенции – по постоянен адрес или този на управление. Това се отнася и за уведомителните писма за промени на заложените в бизнес плана избираеми и междинни цели. Образец на писмата е публикуван в Наредба№ 28/ 5.08.2008, Приложение 5а.

 

Последни публикации


Warning: Creating default object from empty value in /srv/http/mig-zaedno.eu/oldsite/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /srv/http/mig-zaedno.eu/oldsite/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Актуални обяви

Анкета

Участвате ли в Местната инициативна група?
 

Вход



Участвай в НСМ

Банер

ЕС

flag eu

ПРСР

baner