До 31 май се удължава срокът за участие в конкурса за eсе върху реформата на Общата селскостопанска политика
Срокът за изпращане на есета за националния конкурс по темата "Реформи в Общата селскостопанска политика на ЕС" беше удължен до 31 май включително. Конкурсът се организира от Информационното бюро на Европейския парламент в България в партньорство с Портал Европа (europe.bg). Той е насочен към ученици в професионални гимназии по селско стопанство, икономика или туризъм (11—12 клас), и студенти, обучаващи се в свързани с тематиката специалности в български колежи и университети. Наградата е пътуване до Европейския парламент в Страсбург или Брюксел.
european_commissionn
 
Тема за есе за ученици: "Европейското земеделие — нови възможности по време на криза?"
Теми за есе за студенти: "Как България може най-добре да се възползва от реформата на ОСП?", или "Моят проект за земеделие в България — личен избор, европейски резултат".
Eсетата трябва да са на български език, с обем до 5400 знака (с включени интервали), с приложена библиография, ако е използвана такава.
Срок на подаване на есета: от 2 април до 31 май 2012 г. включително.
Есетата изпращайте по електронна поща на адрес Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. , със заглавие "Национален конкурс за есе ОСП".
Жури с председател Мария Неделчева (ЕНП, ГЕРБ), член на Комисията по земеделие и развитие на селските райони на ЕП, ще избере победителите.
Наградата за победителите в двете категории е посещение на Европейския парламент в Страсбург или Брюксел и среща с евродепутати, работещи по тези проблеми.
Целта на конкурса е да даде възможност на младите хора да споделят своята визия за развитието на земеделието и на селските райони в България и в ЕС, какви са техните очаквания от бъдещите реформи, как биха искали да се реализират в този сектор, както и да представят оригинални идеи за преодоляване на настоящата криза в земеделието.
Подробности по регламента на конкурса четете на интернет страницата на Информационното бюро - http://www.europarl.bg/view/bg/media/press-release/pr-2012/pr-2012-April/pr-2012-Apr-5.html
 

Последни публикации


Warning: Creating default object from empty value in /srv/http/mig-zaedno.eu/oldsite/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /srv/http/mig-zaedno.eu/oldsite/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Актуални обяви

Анкета

Участвате ли в Местната инициативна група?
 

Вход



Участвай в НСМ

Банер

ЕС

flag eu

ПРСР

baner