Участвайте

Международен екологичен проект "Ангели на екологията"

green3

Здравейте приятели,

запознайте се с тази обява и се включете в проекта или препратете на приятели, които биха се включили:
Заявка за участие международен проект: „Ангели на екологията” стартиращ през септември 2010г.
Кога? До 30 март 2010г. заявака за участие, начало на проекта – септември 2010г.

Записвания: Пишете на мейл: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.  

Условие: Трябва да сте на възраст от 14 до 25 години

Какво? „Ангели на екологията” е транс-национална младежка инициатива, която ще даде възможност на млади хора от България и Ирланидия да се усъвършенстват, придобият нови знания и умения, като активно се включат в екологично образование на деца. Младежите ще имат възможност да се обучат от специалисти педагози в сферата на обучението чрез преживяване и да приложат наученото на практика в динамична среда и сред деца. Общо 12 младежи от България и Ирландия ще се включат в обучението и последващата работа в училищата с ученици между 7 и 14 години. Идеята за проекта е резултат от съвместната работа на младежи от цяла Европа и последващи дейности от курса: “You are part of this world, be part of it's future” -  Cile Gradistei, Romania, 19.02-26.02.2010, организиран и осъществен от A.R.T. Fusion Association. „Ангели на екологията” е с продължителност от осем месеца и ще премине през три основни фази:

·         Първи етап – обучение на младежи в методите на интерактивното обучение по екология и устойчиво развитие. Сформираните екипи от младежи в София (България) и Galway (Ирландия) ще проведат занятия в 10 различни теми, като: биоразнообразие, ресурси на Земята, земеделие и храни, транспорт, промени в климата, управление на отпадъците и др. с деца между 7 и 14 години.

·         Втори етап – ще се проведе на хижа Мальовица в НП Рила, където младежите от двете страни ще обменят практически опит и добри практики от работата си децата. Кулминацията на работата ще е Детската планиниадата – мероприятие организирано за трета година поред през 2010.

·         Трети етап – младежите ще направят собствени проучвания в общностите, където живеят за възможността от създаването на образователни площадки за игра и въвличането на повече деца и младежи в обучение чрез преживяване по екология и устойчиво развитие.

Децата и младите хора са бъдещето на света и обществото, затова „Ангели на екологията” ще работи задълбочено за: личностно усъвършенстване, повишаване на знанията за устойчивото развитие, професионална реализация, гражданската активност и отношение към заобикалящия ни свят.



--
Теодор Василев
НЧ Бъдеще сега
"Свободни и отговорни"
futurefriendly.bg
gudevica.org
zelen.bg
+359 887 558476

--

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Последни публикации


Warning: Creating default object from empty value in /srv/http/mig-zaedno.eu/oldsite/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /srv/http/mig-zaedno.eu/oldsite/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Актуални обяви

Анкета

Участвате ли в Местната инициативна група?
 

Вход



Участвай в НСМ

Банер

ЕС

flag eu

ПРСР

baner