Възможности за финансиране на добри идеи

Ако искате да помогнете на МИГ-територията да се развива устойчиво,  се възползвайте от възможностите да реализирате своите идеи:

1.Европейска комисия: ЛАЙФ+ Информационна среща 2010; 2.Обучение за „Разработване на PR стратегия за НПО”

  •  
    •  Европейска комисия: ЛАЙФ+ Информационна среща 2010
      Краен срок: 8 май 2010 год.
      На 5 май 2010 год. Европейската комисия ще публикува четвъртата обява за набиране на предложения по Програмата ЛАЙФ+, която разполага с до 240 милиона евро за съфинансиране на проекти в три области: природа и биоразнообразие, политика и управление на околната среда, информация и комуникация.
      Европейската комисия, в сътрудничество с фирмите Stella Consulting и MWH, ще организира информационна среща във връзка с Програмата ЛАЙФ+ в България. Целта на срещата е да се информират потенциалните кандидати за Програмата ЛАЙФ+ 2010 и за изискванията за подаване на проекти. Информационната среща ще се проведе на: 25 май 2010 год. в хотел Родина (София).
      Ако искате да участвате в тази среща, моля да изпратите e-mail до Кирил Георгиев на адрес
      Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. преди 09 май 2010 год.
    •  Обучение за „Разработване на PR стратегия за НПО”, 12 май 2010, София
      Краен срок: 5 май 2010 г.
      Фондация Лале организира обучение за представители на неправителствени организации за „Разработване на PR стратегия за НПО, което ще се проведе на 12 май 2010 в София.
      Лектор на обучението ще бъде Саския Вонк.
      Обучението ще се проведе на английски език с осигурен превод.
      Обучението се провежда в рамките са Програма Развитие на социалната трансформация чрез насърчаване на социалната отговорност партньорство с Фондация Европейски Форум за обмяна на знания и с изключителната подкрепа на програма МАТРА на Министерство на външните работи на Кралство Нидерландия, реализирана в партньорство с Фондация Европейски Форум за обмяна на знания и с подкрепата на програма МАТРА на Министерство на външните работи на Кралство Нидерландия.
      Организациите, които се интересуват и желаят да участват в обучението са поканени да попълнят формуляр за участие на един свой представител и да го изпратят до Фондация Лале по електронна, обикновена поща или факс най-късно до 5 май 2010 г. Тъй като местата са ограничени, организаторите си запазват правото да поканят представители на организации, които покажат практическа необходимост и полза от разработване на PR стратегия.
      Фондация Лале поема разходите на участниците по време на обучението, но не и разходи за път и настаняване. Поканените участници ще бъдат писмено уведомени до 10 май 2010 г.
    • НОВО: Национален младежки литературен конкурс „Моят незабравим доброволчески спомен“
      Краен срок: 25 май 2010 г.
      Ученическото Благотворително Дружество към НГДЕК с подкрепата на НЧ „Бъдеще сега“; фондация „Човешката библиотека, ShakerADV., „Детско Арт Студио „НИК“, Общински театър „Възраждане“, Столична библиотека, магазин за художествени материали „Импресия“, организира Национален младежки литературен конкурс „Моят незабравим доброволчески спомен“.
      Може да участва всеки добротворец на възраст до 25 години, който е готов да сподели своите незабравими доброволчески мигове, които са го променили или са предизвикали у него бурни емоции, заслужаващи да бъдат разказани.
      Всеки участник може да представи творби с обем до 6 листа А4 без ограничения във формата (от проза и поезия до хумористични разкази или пътеписи- всичко е позволено!), като единственият задължителен момент е текстът по своеобразен начин да описва доброволческия опит на участника.
      В едно произведение могат да бъдат описани повече от една любими ситуации на участника, поощряваме и изпращането на снимков материал, но неизпратилите такъв няма да бъдат ощетявани при оценяването на творбите.
      Изпратените творби трябва да са авторски.
      В конкурса се допуска участието и на доброволци от чуждестранен произход с условие текстът да е написан на английски език и да представя доброволческият опит на участника на територията на Република България.
    • ХІІ Национален конкурс с международно участие "Космосът - настояще и бъдеще на човечеството"
      Краен срок: 24 май 2010 г.
      Конкурсът се организира от Фондация "ЕВРИКА" с научното ръководство на Централната лаборатория по слънчево-земни изследвания на БАН и в партньорство със звената за извънкласни дейности по наука и техника сред учащите се, научни и неправителствени организации, редакции. В него могат да участват ученици от 8 до 18 години в следните направления:
      1. Идеи за научни и технически експерименти (за ученици от 14 до 18 години) - Идеите могат да бъдат свързани с научни експерименти в областите: физика на Космоса, астрофизика, химия, биология, медицина и др., пряко свързани с изследването и изучаването на Космоса. Техническите идеи трябва да са свързани със създаването и разработването на нови космически прибори, системи за космически връзки, за космически транспорт, за дистанционни изследвания и др.
      2. Модели и макети на космически обекти (за ученици от 10 до 18 години)
      3. Графични произведения, създадени с помощта на компютър ( за ученици от 10 до 18 години) - рисунки, компютърни игри, анимации, уеб-базирани творби и други
      4. Литературни творби на космическа тема (за ученици от 8 до 18 години)
      5. Рисунки на тема "Човекът и Космосът" (за ученици от 8 до 18 години)
      Рисунките са във формат А3 или А4.
      Конкурсът се провежда само на национално ниво. Участниците в него изпращат своите разработки до 24 май 2010 година на адрес: София 1000, бул. "Патриарх Евтимий" 1, Фондация "ЕВРИКА" - за конкурса "Космосът - настояще и бъдеще на човечеството".
       2010 Cultural Policy Research Award
      Краен срок: 24 май 2010 г.
      Наградата цели да допринесе за изграждане на нови умения след млади учени в сравнителни изследвания на културните политики.
      Млади учени, изследователи и автори на политики могат да се кандидатират за наградата от 10 000 евро.
    • ФОНД "Условия на труд"
      Краен срок: Няма краен срок. Ежемесечно, до 25-то число, УС на Фонд "Условия на труд" назначава комисия, която оценява постъпилите до момента проекти
      ФОНД "Условия на труд" е създаден на основание ЗЗБУТ, със задача да финансира дейности и мероприятия за подобряване на условията на труд, в съответствие с действащото законодателство на Република България по програма приета от Националния съвет по условия на труд. Финансират се проекти с национално, отраслово, браншово и регионално значение.
      Право да кандидатстват за финансиране на проекти и програми за подобряване условията на труд с браншова значимост и приложимост на резултатите; разработване и издаване на учебни и информационни материали и организиране и провеждане на специализации в областта на здравословните и безопасни условия на труд имат всички физически и юридически лица, отраслови, браншови, регионални и областни съвети по условия на труд.
      За финансиране до 30 на сто от стойността на проекти за подобряване на условията на труд в отделни предприятия с конкретна практическа приложимост имат право да кандидатстват физически и юридически лица, които отговарят на изискванията, посочени в Наредба №1 от 23.03.2006 г.
      За финансиране на дейности по диагностика на професионалните болести имат право да кандидатстват само лечебните заведения, които отговорят на изискванията регламентирани в Наредба № 8 от 26.11.2007 г.
      За финансиране разработването на нормативни актове, правила, норми и изисквания могат да кандидатстват министерства и ведомства.
      Финансирането на проектите от фонд “Условия на труд” се осъществява чрез възстановяване до 30 на сто от одобрените и действително извършени разходи по проекта. Възстановяването се извършва цялостно или на етапи след представяване на отчет за изпълнение на одобрените по проекта дейности.
      Индикативната сума за подкрепа на проекти през 2010 г. е 4 млн.лв.
    • ТехСуп България: дарение на софтуерни продукти
      Програма на Майкрософт за дарение на софтуерни продукти е понастоящем отворена само за неправителствени организации, регистрирани в обществена полза, съгласно Закона за юридическите лица с нестопанска цел.
      Фондация „Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ) е стратегическият партньор за България на КомпуМентор (CompuMentor). Създадена с подкрепата на Майкрософт, КомпуМентор е една от най-старите и най-големи агенции за предоставяне на технологична подкрепа в САЩ. Чрез партньорството между ФРГИ и КомпуМентор гражданските организации в България могат да използват възможностите, които предлага технологичния уеб сайт ТехСуп (TechSoup) и да получат достъп до дарителски програми за софтуер и хардуер. За българските неправителствени организации, достъпа до ТехСуп носи изключителна полза както в оперативен, така и в стратегически план. За първи път в съвременната история, гражданските организации в България получават безплатен достъп до качествени софтуерни продукти, получени като дарение. Предоставните като дарение софтуеърни продукти са изключителна възможност, която позволява спестените средства да бъдат насочени към дейности свързани с идеалната цел на организацията. Важно е да се отбележи и сериозната стъпка, която се прави в борбата с пиратството.
      Дарение, лицензиран софтуерен продукт на Майкрософт могат да получат организации, регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел, в обществена полза или читалища, вписани в регистъра на читалищата.
      За да получат дарение лицензиран софтуерен продукт, гражданските организации трябва да посетят сайта на ТехСуп България и да да регистрират своята организация като създадат нова сметка.
      След успешна регистрация те могат да поръчат софтуерните продукти, които желаят да им бъдат предоставени като дарение. Организациите е необходимо да заплатят под формата на дарение минимална сума за разходите свързани с доставката на заявените продукти.
    • Програма за малки грантове на Фондация Лале
      Краен срок: текущ
      Програмата за малки грантове е отворена за неправителствени организации и е основно насочена към местни организации, работещи в малките населени места. Целта на програмата е да насърчи участието на хората от местната общност в инициативи и дейности, свързани с:
      - решаване на конкретни социални проблеми;
      - подобряване на условията на живот;
      - улесняване на достъпа до информация и обслужване;
      - предоставяне на подкрепа и грижи за групи от хора със затруднения;
      - повишаване на социалната ангажираност на младежите за разрешаване на специфичните им проблеми (общуване, развитие, достъп до качествено образование, възможности на пазара на труда и др.);
      - преодоляване социалната изолация на възрастните хора чрез инициативи за взаимопомощ, самопомощ и солидарност между поколенията;
      - организиране на традиционни за общността събития, културни дейности, традиции, занаяти и обичаи, които са съчетани с доброволчески инициативи за подобряване на жизнената среда или разрешаването на проблеми на местната общност;
      - въвеждане и демонстриране на съвременни модели и практики на работа чрез предоставяне на социални услуги в общността.
      Максималният размер на финансовата подкрепа е до 6000 лева.

 

Последни публикации


Warning: Creating default object from empty value in /srv/http/mig-zaedno.eu/oldsite/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /srv/http/mig-zaedno.eu/oldsite/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Актуални обяви

Анкета

Участвате ли в Местната инициативна група?
 

Вход



Участвай в НСМ

Банер

ЕС

flag eu

ПРСР

baner