Програма за развитие на селските райони
Над 9.5 млн. лева от ПРСР за информационни центрове, читалища и мюсюлмански храм
Одобрените проекти са десет и са по мерките 313 „Насърчаване на туристическите дейности”, 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” и 322 „Обновяване и развитие на населените места” от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Точният размер на субсидията е 9 500 698 лв.
продължава>
 
Все още няма яснота за приема на проекти по мярка 141 от ПРСР .

На провелото се вчера съвместно заседание на Министерството на земеделието и храните (МЗХ) и Парламентарните комисии по земеделие и Европейски въпроси, никой в залата не предизвика дебат за това какво се случва с мярка 141 от ПРСР.

продължава>
 
Няма да има забавяне на плащания по Програмата за развитие на селските райони

Разпространената от „Движените България на гражданите” информация за проблеми с плащанията по Програмата за развитие на селските райони е спекулативна, не отговаря на истината и цели нагнетяване на напрежение в сектора в условията на политическа нестабилност.

продължава>
 
Продажбата на пресни фермерски храни от мобилни витрини ще бъде разрешена

Мобилни мандри, в които фермери могат да преработват козе, овче и биволско мляко, ще тръгнат скоро в планината. Това стана възможно, след като преди няколко дни Европейската комисия одобри последните промени в Наредбата за директни плащания.

продължава>
 
Започна обсъждането на междинната оценка на Програмата за развитие на селските райони 2007-2013

Представители на тематичните работни групи към Националната селска мрежа обсъдиха днес първоначалните изводи и препоръки в проекта на доклад на независимите оценители за Междинна оценка на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г. Междинната оценка за прилагането на програмата за периода 2007-2010 г. е извършена от независими експерти оценители от консорциум Agrotec SPA.

продължава>
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 2 от 19